Május végén az Európai Bizottság „Best of the best” díjjal jutalmazta a 2010-2014 között megvalósult Pannon Magbank projektet.

2016. július 19.: Családban marad!
2016-08-04
2016. szeptember 8., 17.: ’Dunán innen, Tiszán túl…’
2016-10-24
Mindet mutat

[:hu]

Május végén az Európai Bizottság „Best of the best” díjjal jutalmazta a 2010-2014 között megvalósult Pannon Magbank projektet. A LIFE+ programban elért sikertörténet koordinálója a Növényi Diverzitás Központ (NöDiK) volt, akik összesen 401 737 eurót nyertek az őshonos, vadon élő hazai növényfajok magvainak begyűjtésére és hosszú távú megőrzésére. Dr. Török Katalin tudományos főmunkatárssal a program mintaterületére, Peti Erzsébet projektvezetővel pedig a Pannon Magbankba látogattunk el.

A Pannon Magbank projekt a Pannon geográfiai régió vadon élő növényfajai felének (nyolcszáz faj) begyűjtését, a magok feldolgozását és megőrzését célozta meg. A projektben résztvevő intézmények mindezek mellett vállalták egy maggyűjtési illetve magtárolási kézikönyv kidolgozását, képzéseket szervezetek a gyűjtők részére, előadásokat tartottak, szakmai anyagokat állítottak össze a nyilvánosság minél szélesebb körű tájékoztatására. Az öt évig tartó munka több helyszínen zajlott, elsőként a projekt kiskunsági mintaterületére látogattunk el.

A cikkről bővebben olvashat itt

[:]

Comments are closed.