2014. március 10.: Gyűjthető fajok listája 2014

A projektben vállalt 800 faj elérése érdekében súlyoztuk a gyűjthető fajlistát. Ez alapján fog 2014-ben a taxonok kifizetése történni, a prioritást kapó fajokért 5000 Ft, a többi faj gyűjtéséért 3000 Ft-ot fizetünk a keretből. Amelyik taxon nem szerepel az újragondolt listán, abból is örömmel fogadunk felajánlást, de sajnos ellentételezni nem tudjuk.

Az aktuális gyűjthető listát naprakészen tartjuk, amit hozzáférhetővé teszünk a PMB honlapján a gyűjtők számára, és hetente frissítünk. Ehhez szükség van arra, hogy a gyűjtők a gyűjtést követően rövid időn belül értesítsék a lista kezelőit a szilagyi.krisztina@okologia.mta.hu email címen.

Amennyiben az átvevő központba történő továbbításra éppen nem lenne lehetőség, az ÖBI saját gépkocsival házhoz megy a magtételekért. Ez gördülékennyé teszi a magok eljutását a NöDiK-be is, ahol a minőségvizsgálat időben elkezdődhet.

Mivel a pályázat idén zárul, kérjük kedves Gyűjtőinket, hogy 2014. október 15-ig juttassák el a gyűjtéseket és a hozzá tartozó adatokat is az átvevőbe. A dátumon túli beérkezéseket sajnos nem áll módunkban honorálni.

A lista latin fajnév szerint és családnév szerint is böngészhető, illetve Excel formátumban a Letölthető anyagok menüpontból.